Jospa siunaisit minua.

April 23, 2024

Jospa siunaisit minua.

Ja Jabes huusi Israelin Jumalaa sanoen: Jospa sinä siunaisit minua ja laajentaisit minun alueeni; jospa Sinun kätesi olisi minun kanssani ja Sinä varjelisit pahasta, että minä pääsisin kipuja kärsimästä. Ja Jumala antoi hänen pyyntönsä toteutua.1Aik 4:9-10

Jabesin lähtökohdat elämään eivät olleet helpot. Hän oli kivulla syntynyt maailmaan, silti hän rohkeni pyytää uutta alkua. Pienenä ihmisenä hän luotti suureen Jumalaan, joka voisi muuttaa kaiken.

Ensimmäiseksi Jabes pyysi: Jospa Sinä siunaisit minua. Hebrean kielessä sana siunata tarkoittaa voimakasta pyyntöä. Hän huusi koko sydämestään: siunaa minua, sillä hän tarvitsi Jumalan apua. Hän tarvitsi yliluonnollista siunausta, jotta voisi vapautua, selviytyä, päästä eteenpäin.

Jumala kykenee avaamaan uusia ovia ja tuomaan läpimurtoja. Kun Hän ilmestyy, Hänen siunauksensa koskettaa kaikkea elämässämme. 

Toiseksi hän pyysi: Jospa Sinä laajentaisit minun alueeni. Jabes tiesi, että ilman yhteistyötä Jumalan kanssa, hän ei omin voimin pääsisi eteenpäin tai tulevaisuudesta ei tulisi parempaa. Hän pyysi apua, että saisi kaikessa olla Jumalan käytössä.

Kun Jumala siunaa voimallisesti, Hän laajentaa aluetta, missä Hän käyttää meitä. Jumala luo uusia mahdollisuuksia ja voi laajentaa vaikutusalueitamme, jotta voisimme edustaa Häntä ja toimia Hänen kunniakseen niin, että monen elämä tulisi kosketetuksi. Saamme astua ulos uudelle maalle.

Kolmanneksi hän pyysi: Jospa Sinun kätesi olisi minun kanssani. Hän oli riippuvainen Jumalasta, Hänen avustaan ja läsnäolostaan. Hän janosi, että Jumala kulkisi kaikkialla lähellä, ohjaten ja kannatellen. 

Neljänneksi Jabes rukoili: Jospa Sinä varjelisit pahasta niin, että minä pääsisin kipuja kärsimästä. Hänen ei tarvinnut enää olla menneisyytensä vanki. Kirous muuttui hänen elämässään Jumalan avulla siunaukseksi. Hän luotti, että saisi kulkea Jumalan voimassa ja varjeluksessa. Hän luotti, että Jumala vaikuttaisi kaiken hänen parhaakseen.

Niinpä tulkaa Hänen luokseen kaikki ja tuokaa Hänen eteensä kaikki.

Jabes, tavallinen mies sai kokea Jumalan armon ja rakkauden. Jumala kuuli sydämestä tulevan huudon ja rukouksen – ja antoi hänen pyyntönsä toteutua.

Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Ps 23.

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Hengitä syvään
Hengitä syvään

February 06, 2024

✧ Kun pelon, huolen, uupumuksen tai toivottomuuden aalto meinaa tulla ylitse palaa tähän kuvaan. Jeesus nukkui keskellä myrskyä ja kaikki oli silti koko ajan Hänen hallinnassaan.

Lue lisää →

Syliin
Syliin

February 06, 2024

✧ Taivaallisesta sylistä käsin ymmärrän taas. Otan vastaan ja tunnen, miten uusi voima ja viisaus virtaa. Hengitän ja nousen. Jalkani seisoo kalliolla, jolla luotan ja uskon.

Lue lisää →

Tyhjä sivu
Tyhjä sivu

November 02, 2023

✧ Milloin viimeksi tyhjensit pöytäsi Jumalan kanssa? Joskus kaikkea rojua ja siivottavaa kertyy pinoina eteemme. Emme tiedä välillä mihin edes tarttua tai mistä aloittaa. Kaikki muu on vienyt huomiomme. Sotku uuvuttaa ja herpaannumme tekemään jotain ihan muuta, kuin pitäisi. Milloin pysähdyit?

Lue lisää →